Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Росії відреагувало на нові санкції США


Посольство Росії в США назвало «драконівськими» санкції, які напередодні анонсував Держдепартамент у зв’язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері на початку березня.

«Санкційна машина США набирає обертів. Будь-яких фактів або доказів, як вже повелося, не прозвучало…У той же час було заявлено, що США мають у своєму розпорядженні достатній обсяг даних, що дозволяють зробити висновок про «вини Росії», – йдеться у заяві посольства.

Російські дипломати заявили, що Москва «незмінно виступає за відкрите і трансперентне розслідування злочину в Солсбері і покарання винних».

Держдепартамент напередодні анонсував запровадження нових санкції проти Росії у зв’язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері на початку березня. Ці санкції набудуть чинності 22 серпня. Повідомляється, що, серед іншого, запроваджується заборона на експорт в Росію товарів, які використовуються у сфері національної безпеки. Йдеться про електронні пристрої, які застосовуються в авіації.

Читайте також: Нові версії розслідування нападу у Солсбері

4 березня в Солсбері нервово-паралітичною речовиною «Новачок» були отруєніколишній полковник ГРУ Росії Сергій Скрипаль та його дочка Юлія. Лондон вважає, що речовина потрапила до Британії з території Росії і покладає провину за отруєння на російську владу. Росія обвинувачення відкидає.

Замах на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочку в британському Солсбері в березні цього року призвів до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Близько 30 країн оголосили про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Великою Британією. Росія у відповідь почала висилати співробітників західних дипмісій.

XS
SM
MD
LG