Доступність посилання

ТОП новини

Криклій повідомив, що цього тижня будуть узгоджені дати виходу транспорту із карантину


Міністр інфраструктури Владислав Криклій
Міністр інфраструктури Владислав Криклій

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що транспорт в Україні виходитиме з карантину поетапно і вже на цьому тижні будуть узгоджені відповідні дати.

«До кінця тижня маємо узгодити з МОЗ дати етапів, щоб люди могли дістатись до роботи, але були максимально захищені від поширення коронавірусу. Працюємо з авіаперевізниками та МЗС, щоб визначати країни, з яких почнеться відновлення міжнародного авіасполучення. Авіакомпанії пропонують відновлювати внутрішні перельоти одночасно з міжнародними», – повідомив Криклій у Telegram.

Згідно з оприлюдненою Криклієм схемою, на першому етапі заплановано відновити міські перевезення (крім маршрутних таксі) та приміські (у межах одного району). А також внутрішньообласні маршрути і половину від кількості усіх приміських поїздів, які возитимуть людей в години пік. Очікується, що на першому етапі відновлять рух і поїзди «Інтерсіті» далекого сполучення і деякі нічні поїзди. Авіаперельоти відновити можуть лише у межах країни.

На другому і третьому етапах планують дозволити міжобласні та міжнародні автоперевезення, та рух маршруток, усіх поїздів і міжнародне авіасполучення до країн, які відкрили аеропорти.

12 березня влада обмежила рух транспорту через загрозу коронавірусу. Карантин продовжений до 22 травня, але з низкою послаблень.

Метрополітен в українських містах – у Києві, Харкові і Дніпрі – може відновити роботу лише за рішенням уряду. Він не працює з 17 березня.

XS
SM
MD
LG