Доступність посилання

ТОП новини

Крим: активісти і члени регіональних меджлісів отримують попередження від російської поліції


Про це зокрема повідомив голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров
Про це зокрема повідомив голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров

Співробітники російської поліції в анексованому Криму продовжують приносити «попередження про неприпустиміть порушення закону» кримським татарам. Серед них – члени регіональних меджлісів, повідомив 9 квітня на своїй Фейсбук-сторінці голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

За його даними, 9 квітня російські поліцейські «здійснили обхід будинків» кримських татар у Судаку.

«В Судаку російські карателів обходять будинки кримських татар – активістів кримськотатарського національного руху, членів Судакського регіонального меджлісу», – написав Чубаров.

Читайте також: Росія: суд відклав засідання у справі проукраїнського активіста з Криму Олега Приходька

Як він стверджує, російські силовики цікавилися намірами кримських татар брати участь у акції «Марш гідності», яку ініціював Меджліс.

Кримськотатарський активіст Наріман Джелял повідомив, що 9 квітня сім «попереджень про неприпустимість порушення закону» від російських поліцеських отримали також активісти в Радянському районі Криму. В докуметі міститься попередження російських силовиків «про неприпустимість протиправних дій 3 травня «Марш гідності», 18 травня «День депортації кримських татар» і 26 червня «День прапора кримськотатарського народу». В тому числі участь в незаконних масових заходах, мітингах, ходах, одиночних пікетах».

9 квітня російські силовики прийшли в дім фігуранта другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Марлена (Сулеймана) Асанова, якого заарештували ще в 2017 році, аби «застерегти» його від участі в «несанкціонованих акціях».

22 січня Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що 2 травня цього року кримські татари планують масово перетнути адмінкордон із анексованим Кримом в пункті пропуску «Чонгар».

6 грудня 2019 року Рефат Чубаров анонсував підготовку і проведення ходи з материкової частини України до анексованого Росією Криму. За словами голови Меджлісу, організатори мають намір також звернутися до низки країн і міжнародних організацій, щоб вони взяли участь в марші. Однак наприкінці березня стало відомо про перенесення маршу через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Кримська медицина не впорається з пандемією?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:35 0:00


XS
SM
MD
LG