Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники виявили забруднення повітря на адмінкордоні з Кримом


У відомстві кажуть, що прикордонникам, які чергують на адмінкордоні з Кримом видали спецзахист через хімічні викиди в Армянську
У відомстві кажуть, що прикордонникам, які чергують на адмінкордоні з Кримом видали спецзахист через хімічні викиди в Армянську

Військовослужбовці Державної прикордонної служби України повідомили про виявлення шкідливих хімічних речовин у повітрі уздовж адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом. Про це проектові Радіо Свобода Крим.Реалії розповів помічник керівника Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов.

«Працює моніторингова група Держприкордонслужби України зі спеціальними пристроями, детекторами. Вони роблять виміри цілодобово. За останні три дні у нас є випадки виявлення шкідливих токсичних речовин у повітрі уздовж адміністративного кордону. Найбільша кількість випадків виявлена між КПВВ «Каланчак» і КПВВ «Чаплинка», – повідомив Шевцов.

Читайте також: Офіс українського омбудсмена передав інформацію про викиди в Армянську до ООН і ОБСЄ

Про результати дослідження і виявлення шкідливих речовин, за його словами, поінформували органи місцевого самоврядування, ДСНС, а також екологічні служби.

Помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив агенції «Інтерфакс-Україна», що прикордонникам, які чергують на адмінкордоні з Кримом видали спецзахист через хімічні викиди в Армянську.

Українські пункти пропуску на адмінкордоні з півостровом, за даними прикордонників, працюють у штатному режимі.

Напередодні, Центр громадського здоров'я МОЗ України повідомляв, що перевищення концентрації хімічних речовин на материковій частині України поблизу адмінкордону з анексованим Кримом не виявлено.

Токсичні викиди у Криму: дітей вивозять із Армянська – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Жителі Армянська, що на півночі півострова, продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах в повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час, після викидів, які сталися в ніч з 23 на 24 серпня.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин в повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, в зв'язку з цим на два тижні призупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

Фактична влада Криму заявила, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є сильна спека і випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного «Кримським титаном».

XS
SM
MD
LG