Доступність посилання

ТОП новини

У Криворізькому районі після удару РФ виникла пожежа на території об’єкту критичної інфраструктури – ОВА


У Силах оборони півдня уточнили, що йдеться про об’єкт енергетики (фото ілюстративне)
У Силах оборони півдня уточнили, що йдеться про об’єкт енергетики (фото ілюстративне)

У Криворізькому районі внаслідок падіння уламків збитих дронів на території об’єкту критичної інфраструктури, там сталася пожежа, повідомив вранці 12 квітня голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

У Силах оборони півдня уточнили, що йдеться про об’єкт енергетики.

«Вночі підрозділи ПвК «Схід» знищили у Криворізькому районі чотири «Шахеди». Уламки впали на територію об’єкту критичної інфраструктури. Там сталася пожежа. Рятувальники вогонь приборкали. Нікопольщину агресор атакував FPV-дронами. По Мирівській громаді поцілили 2 БпЛА. Пошкоджені два приватні будинки. Всюди – без загиблих і постраждалих», – написав голова ОВА у телеграмі.

Росія упродовж останніх тижнів активізувала удари по українській енергетичній інфраструктурі. Зранку 11 квітня війська РФ завдали по Україні комбінованого удару дронами і ракетами.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він.

Російський президент Володимир Путін 11 квітня заявив, що Росія була змушена завдати ударів по українських енергетичних об’єктах у відповідь на атаки Києва по російських цілях.

Форум

XS
SM
MD
LG