Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба розповів, що Україна може протиставити дискредитації з боку Росії


Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба

Дискредитація України – це системна інформаційна політика Росії ще з 90-х років, коли бездоказово просувалася теза «Україна – крадій газу», Радіо Свобода постійний представник України у Раді Європи Дмитро Кулеба.

Зараз, за його словами, найбільше апелюють до підйому праворадикального руху.

«Але у Європі зараз така ситуація, що скрізь праві політики обираються до парламентів, входять до складу урядів, і Україна на цьому тлі якраз виглядає як острівець демократизму та лібералізму», – зауважує Кулеба.

Окрім того, дипломат звертає увагу на повторювані меседжі, спрямовані на розпалювання конфліктів між Україною та США. Відповіддю на це, на його думку, має стати розбудова державного маркетингу з боку України.

«В Росії ця система налагоджена. Вона пройшла свій апгрейд, оновлення. А ми свою систему, по суті, почали створювати з нуля у 2014-му році. Процес іде. Я радий, що створені (я називаю це створенням інфраструктури) органи: Український інститут створений, Інститут книги, Український культурний фонд», – каже він.

Водночас, на переконання дипломата, вирішальним для з’ясування ефективності цих інституцій стане наступний рік: він покаже, «злетять» вони чи «зависнуть».

Радіо Свобода проводить марафон «Твоя незалежність» у співпраці з телеканалом Espreso. Він триває – 7 годин, з 12:00 до 19:00. Всі обговорення зосереджувались на можливостях та завданнях, з якими Україна зіткнулася як з суверенна держава за роки незалежності.

XS
SM
MD
LG