Доступність посилання

ТОП новини

199 дітей з окупованих територій долучилися до підготовчих курсів для абітурієнтів від МінТОТ


Абітурієнти на цих курсах вивчатимуть українську мову та літературу, історію України, математику
Абітурієнти на цих курсах вивчатимуть українську мову та літературу, історію України, математику

Майже 200 дітей з окупованих територій зараховані на підготовчі курси для абітурієнтів, запроваджені Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій. Про це відомство повідомило 13 липня.

У Мінреінтеграції нагадали, що підготовчі курси зі стипендіями для випускників із окупованих територій цьогоріч запустили вперше.

«Всього на підготовчі курси вступило 199 дітей до 15 ЗВО. Звісно, ця цифра могла б бути більшою, якби не постійні блокування КПВВ з боку Росії та підконтрольних їй окупаційних режимів, які унеможливлювали вступ абітурієнтів з тимчасово окупованих територій до українських навчальних закладів. Однак, ми бачимо, що попри перешкоди молодь все прагне навчатися і жити у вільній Україні», – цитує пресслужба відомства заступницю міністра Інну Драганчук.

Читайте також: Росія боїться дітей, які хочуть вступити в українські виші – освітній експерт

Курси триватимуть у липні та серпні 2021 року. Абітурієнти на них вивчатимуть українську мову та літературу, історію України, математику.

«Також передбачені різні заходи психологічного, культурно-освітнього та спортивного спрямування, які сприятимуть емоційному розвантаженню дітей. Крім того, усі абітурієнти забезпечуються щомісячною стипендією у розмірі 4 588 гривень та гуртожитком.

Підготовчі курси для молоді з окупованих територій проводяться на базі 15 вищих навчальних закладів на сході України та в Києві.

Безкоштовні літні підготовчі курси для абітурієнтів з окупованих територій стартували з 29 червня.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG