Доступність посилання

ТОП новини

Китайським сім’ям дозволять мати до трьох дітей


Коли вступлять у дію нові правила – не уточнюється
Коли вступлять у дію нові правила – не уточнюється

Влада Китаю дозволила подружнім парам народжувати до трьох дітей. Таке рішення ухвалили на засіданні політбюро ЦК КПК 31 травня, повідомило агентство Xinhua.

Китайська влада вирішила, що скорочення народжуваності і швидке старіння населення загрожують довгостроковим економічним перспективам країни.

Коли вступлять у дію нові правила – не уточнюється.

Протягом майже чотирьох десятиліть Китай застосовував політику «Одна сім’я – одна дитина», щоб знизити навантаження на ресурси країни. Громадянам країни дозволялося мати не більше ніж одну дитину (або двох для жителів сіл).

У зв’язку зі скороченням працездатного населення країни це правило було скасоване в 2016 році.

Але, незважаючи на зусилля держави щодо заохочення народжуваності, щорічно рівень народжуваності в Китаї продовжував падати – до рекордного мінімуму в 12 мільйонів у 2020 році, повідомило Національне бюро статистики минулого місяця.

Коефіцієнт народжуваності в Китаї становить 1,3 – нижче від рівня, необхідного для підтримки стабільного населення, зазначає бюро.

Результати перепису населення, проведеного 2020 року, також показали, що населення Китаю зростало найменшими темпами з 1960-х років, досягнувши 1,41 мільярда. При цьому Китай є, як і раніше, найбільш густонаселеною країною.

XS
SM
MD
LG