Доступність посилання

ТОП новини

У Латвії заблокували російські пропагандистські сайти


У Латвії заблокували сайти, повʼязані, зокрема, з Russia Today
У Латвії заблокували сайти, повʼязані, зокрема, з Russia Today

Національна рада з електронних засобів інформації Латвії (NEPLP) тимчасово обмежила доступ до сайтів, повʼязаних із російськими пропагандистськими засобами інформації, пише Latvijas Vestnesis. Рішення про блокування, як зазначає видання, ухвалене відповідно до Регламенту Ради ЄС про обмежувальні заходи у звʼязку з діями Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні.

Під блокування потрапили сайти, повʼязані з Russia Today English, Russia Today UK, Russia Today Germany, Russia Today France, Russia Today Spanish та Sputnik. Доступ також обмежений до дубльованих дзеркал вказаних сайтів.

У грудні 2022 року NEPLP анулював ліцензію російського опозиційного телеканалу «Дождь». Це рішення ухвалене «у звʼязку з загрозою національній безпеці та громадському порядку». Крім того, на території Латвії закрили доступ до програм телеканалу на сервісі Youtube. Причиною позбавлення ліцензії на мовлення голова NEPLP Іварс Аболіньш назвав те, що канал не виконав взяте на себе зобовʼязання перекладати свої програми латиською мовою відповідно до законодавства Латвії.

XS
SM
MD
LG