Доступність посилання

ТОП новини

Ми були тут: у Києві відкрилась виставка про ЛГБТ на війні (відео)


Фрагмент виставки «Ми були тут»
Фрагмент виставки «Ми були тут»

Виставка «Ми були тут» фотохудожника Антона Шебетка відкрилася у киїському арт-просторі Izone. Вона присвячена представникам ЛГБТ-спільноти, що брали і беруть участь у конфлікті на Донбасі як військові, волонтери та парамедики.

Проект складається із фотографій та відеоінсталяцій. Пряму мову героїв виставки, щоправда, зі зміненими голосами, можна послухати, вдягнувши навушники. Окрім того, один із учасників проекту Віктор Пилипенко дав відеоінтерв’ю із відкритим обличчям, яке теж можна подивитись у рамках виставки. Він також прийшов на відкриття особисто.

Читайте також: Вони бояться розповісти про свою орієнтацію сильніше, ніж лізти під кулі – автор проекту «Ми були тут»

Як розповіла кураторка фонду «Ізоляція» Катерини Філюк, ці роботи створювалися у рамках резиденції для українських митців, присвяченої видимості ЛГБТ-спільноти, яку фонд проводив спільно з Kyiv pride у березні цього року.

«Маємо також розуміти, що немає одного «правильного» образу героя або одного «правильного» образу представника ЛГБТ-спільноти. Ми всі різні. Мабуть, це важливо. І це маємо шанувати і звертати на це увагу», – зазначила вона.

У Києві відкрилась виставка про ЛГБТ на війні – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

Виставка «Ми були тут» триватиме у Києві до 7 жовтня.

Антон Шебетко – український фотограф, який працює, зокрема, з темою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Один із його попередніх проектів «Плешка» (стосувався місць зустрічі ЛГБТ-спільноти у Києві) показували минулого року у Мистецькому арсеналі. Також є автором проекту Common people, що складався з ітерв’ю із закритими геями та їхніх заретушованих портретів.Живе і працює в Амстердамі.

XS
SM
MD
LG