Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко: товари для запобігання поширенню коронавірусу виведуть з-під закону про публічні закупівлі


Іншим завданням уряду Віктор Ляшко назвав забезпечення всіх закладів охорони здоров’я засобами для діагностики, в тому числі експрес-тестами
Іншим завданням уряду Віктор Ляшко назвав забезпечення всіх закладів охорони здоров’я засобами для діагностики, в тому числі експрес-тестами

Рада національної безпеки і оборони дозволила Кабінету міністрів вивести закупівлі медичних виробів, потрібних для боротьби з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2, з-під закону про публічні закупівлі, повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 13 березня.

«Радою національної безпеки і оборони прийняте рішення дозволити Кабінету міністрів України вжити термінових заходів для того, щоб всі медичні вироби, а також товари і послуги, які будуть задіяні для протидії поширенню коронавірусній інфекції на території України, проходили поза межами закону про публічні закупівлі», – сказав він.

Іншим завданням уряду Ляшко назвав забезпечення всіх закладів охорони здоров’я засобами для діагностики, в тому числі експрес-тестами.

Читайте також: Київ замовив ще 100 тисяч експрес-тестів на коронавірус – Кличко​

«Також сьогодні ухвалене рішення про надання дозволу на використання 10 мільйонів хірургічних масок, які були розвезені на склади в кожну область і тим самим ми забезпечимо всі наші заклади охорони здоров’я засобами індивідуального захисту. В той же час протягом наступних двох тижнів Міністерство економіки разом з вітчизняними виробниками, які були присутні сьогодні на засіданні РНБО, також зобов’язалося вирішити питання щодо доступності для населення засобів індивідуального захисту, зокрема це стосується хірургічних масок та антисептиків, за допомогою яких ми можемо обробляти руки, щоб у нас руки завжди були чисті», – сказав представник МОЗ.

Він нагадав, що ретельне очищення рук є однією з основних рекомендацій щодо профілактики поширення коронавірусу.

Згодом пресслужба МОЗ повідомила, що міністр охорони здоров’я Ілля Ємець представив народним депутатам та представникам профільних відомств проєкт Закону «Про першочергові рішення, пов’язані з запобіганням, профілактикою та ліквідацією коронавірусу COVID-19, інших інфекційних захворювань пов’язаних з ним, а також дій при кризових ситуаціях щодо запобігань поширенню епідемії».

Читайте також: Мендель розповіла про українців, які не можуть повернутися додому з Італії через COVID-19​

Документ поміж іншого має на меті «спрощення процедури закупівлі товарів, робіт та послуг для запобігання та боротьби з коронавірусом, що дозволить пришвидшити процес закупівлі засобів індивідуального захисту та тест-систем».

В Україні на даний час підтверджені лабораторно три випадки коронавірусного захворювання: один – у Житомирській області, два – в Чернівецькій. Жінка з Житомирщини померла, повідомили 13 березня в МОЗ.

12 березня загалом по Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG