Доступність посилання

ТОП новини

У Львові запрацював мобільний центр для збору крові


Мобільний міський центр крові виїхав на вулиці Львова, Україна, 11 квітня 2024 року
Мобільний міський центр крові виїхав на вулиці Львова, Україна, 11 квітня 2024 року

Мобільний центр крові, подарований німецькими волонтерами, сьогодні вперше виїхав на вулиці Львова. Кров здали 60 людей, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За словами керівника міського центру крові Юрія Кобецького, автобус обладнаний комп’ютерною системою для реєстрації, має автоматичні вагопомішувачі, автономне водопостачання, а також холодильні установки для зберігання крові.

«Є велика потреба у компонентах крові. Зараз дуже потрібна кров І і ІІ груп з негативним резус-фактором», – каже Кобецький.

Містяни здають кров у мобільному центрі крові у Львові, Україна, 11 квітня 2024 року
Містяни здають кров у мобільному центрі крові у Львові, Україна, 11 квітня 2024 року

Планується, що кожного тижня мобільний центр крові приїжджатиме до донорів у конкретну фірму або установу.

Професійний мобільний донорський автобус придбала громадська організація «Bamberg:UA» (Німеччина) за пожертви німецьких громадян.

«Це перший в Україні повноцінний мобільний центр крові, який не перероблений, а виготовлений європейським виробником. Його привезли на «Народну самооборону Львівщини», а організація передала міському центру крові першого територіального медичного об’єднання», – каже Радіо Свобода Валерій Веремчук, керівник «Народної самооборони».

Це другий медичний автобус у Львові. Один раніше подарували благодійники Швеції Львівському обласному центру служби крові.

За підрахунками ДонорUA, ще до повномасштабної війни близько 75% пацієнтів, що потребують крові, не отримували її вчасно. Згідно з даними ВООЗ, щоб забезпечити країну донорською кров’ю, її мають здавати постійно 30-40 людей на тисячу осіб. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну потреба в крові значно зросла.

Шпиталі в Україні потребують крові: як рятують донори
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG