Доступність посилання

ТОП новини

Сотні представників малого і середнього бізнесу з протестом вийшли на вулиці Львова


Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції вимагають від влади відновити роботу підприємств
Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції вимагають від влади відновити роботу підприємств

Сотні представників малого і середнього готельно-ресторанного бізнесу зібрались із протестом під приміщенням Львівської обласної державної адміністрації і пішою ходою прийшли до будівлі прокуратури.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції вимагають від влади відновити роботу підприємств.

«У мене чотири столики на вулиці. Я змушений був протягом карантину звільнити 70% персоналу, людей, які 10-15 років працювали в ресторанному бізнесі. Це дуже складно, і думаю, кого ще потиснути. Я хочу правди, нам далі брешуть», – каже ресторатор Михайло Риба.

Серед гасел підприємців були такі: «Малий бізнес хоче жити», «Ні незаконним перевіркам», «Якщо нас не чують – нас побачать». Учасники протесту передали звернення обласній владі і прокурорам із вимогою дати їм можливість працювати.

«Ми це звернення передамо в обласну комісію з протидії коронавірусу, до прем’єр-міністра. У суботу, коли був прем’єр у Львові, голова ОДА наголосив, що у нас в області краща ситуація, аніж у Львові щодо захворюваності на коронавірус. Ми маємо намір відкрити область, але не маємо механізму, як відокремити Львів від області. Ситуація щодо кількості хворих нестабільна на сьогодні», – заявив заступник голови Львівської обласної адміністрації Юрій Холод.

Учасники протесту заявили: якщо їх не почують, то вони не дозволять працювати і бізнесу олігархів.

За останню добу на Львівщині зробили 640 ПЛР тестів, з яких у 125 позитивний результат (72 – Львів). У відсотковому співвідношенні динаміка залишається стабільною – близько 20% позитивних результатів щодня, наголошують у міській раді.

Загалом у 2414 людей виявлений коронавірус за весь час пандемії, з них 90 – померли. За останню добу додались у списку 10 жителів регіону, які померли у різні дні, але лише зараз підтвердився діагноз.

У Львівській області вирішили не полегшувати карантин, але багато представників бізнесу це рішення ігнорують.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG