Доступність посилання

ТОП новини

«Розібрали близько 53% від необхідного» – ОВА про пошуково-рятувальні роботи у Львові


Рятувальники на місці ракетного удару у Львові, 6 липня 2023 року
Рятувальники на місці ракетного удару у Львові, 6 липня 2023 року

У Львові на місці ракетного удару, завданого Росією 6 липня, тривають пошуково-рятувальні роботи і розбір завалів житлових будинків, наразі розібрали близько 53% від необхідного, повідомив голова обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Вивезли 170 метрів кубічних уламків будівельних конструкцій. До робіт залучили 668 осіб і 139 одиниць техніки – зокрема рятувальників, медиків, поліціянтів, представників комунальних служб, волонтерів. Працівники ДСНС врятували сімох осіб. 64 людини евакуювали з місця події. 14 постраждалих госпіталізували», – повідомив голова ОВА.

За його словами, для розміщення, харчування і надання психологічної допомоги розгорнули дев’ять наметів. 40 людей тимчасово відселили у модульне містечко, готель і дитячий центр спорту, туризму й екскурсій.

Будинки залишаються повністю відключеними від електро-, газо- та водопостачання, додав Козицький.

Він наголосив, що пошуково-рятувальні роботи будуть тривати у цілодобовому режимі, аж поки не розберуть усі завали.

У ніч на 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову, внаслідок влучання у житловий будинок загинули п’ятеро людей, десятки – поранені. Влада повідомила, що руйнувань зазнали понад 30 будинків, більше ніж 250 квартир, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа.​ Голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що це «найбільш руйнівна атака по мирному населенню на Львівщині від початку повномасштабної війни».

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська атакували Львівщину ракетами«Калібр» з акваторії Чорного моря. Військові повідомили, що кілька груп ракет спершу прямували на північ, в тому числі вздовж русла Дніпра, а потім різко змінили курс на захід.

XS
SM
MD
LG