Доступність посилання

ТОП новини

На тлі візиту місії МАГАТЕ до ЗАЕС окупанти заявляють про відмову надавати «перепустки» і «запобігання теракту»


Наразі українська сторона цих заяв окупантів ще не коментувала.
Наразі українська сторона цих заяв окупантів ще не коментувала.

Окупаційна влада Запорізької області відмовилася робити «спецперепустку» для проїзду делегації МАГАТЕ, повідомив в ефірі російського телеканалу «Росія-24» Євген Балицький, який називає себе «головою» російської адміністрації Запоріжжя.

«Місія МАГАТЕ стоятиме в черзі, щоб потрапити на частину Запорізької області. Це викликано тим, що спецперепустки їм робити не будуть. А могли б безпечно, швидко і без перепон дістатися з Росії», – написав утелеграмі Володимир Рогов, якого російська влада призначила «мером» Мелітополя.

Натомість російські державні агенції повідомили про «запобігання теракту» на Запорізькій АЕС і затримання «групи українських диверсантів».

Перевірити достовірність цих заяв з незалежних джерел неможливо.

Наразі українська сторона цих заяв ще не коментувала.

Вранці 31 серпня місія Міжнародного агентства з питань атомної енергії відправилася на окуповану російськими військами Запорізьку атомну електростанцію.

Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що Україна робить все, щоб місія МАГАТЕ «відбулася безпечно й ефективно».

«Російські окупаційні війська повинні припинити обстріли коридорів слідування делегації МАГАТЕ та не перешкоджати її діяльності на станції», – написав він у фейсбуці.

Місія МАГАТЕ пов'язана з побоюваннями ядерної катастрофи, які викликали посилення обстрілів території найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції. В останні тижні кількість обстрілів АЕС посилилась, що викликало занепокоєння та побоювання ядерної катастрофи. 25 серпня сталося вперше в історії станції повне відключення Запорізької АЕС від енергомережі.

На тлі повідомлень про виїзд місії МАГАТЕ до України мер Енергодара заявив про обстріли міста. В Офісі президента України заявили, що російські війська обстрілюють Нікополь, Марганець та імітують «відповідь» по Енергодару, хоча самі ведуть вогонь».

XS
SM
MD
LG