Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони розвінчали фейк Росії щодо «зникнення» Залужного


За словами Ганни Маляр, російські фейки «це типова інформаційна технологія спрямована на деморалізацію українського війська»
За словами Ганни Маляр, російські фейки «це типова інформаційна технологія спрямована на деморалізацію українського війська»

Росія вкотре «намагається деморалізувати українців» – цього разу вона запустила фейк про нібито «зникнення» головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, зазначила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Главком на місці. Робить свою роботу. Щойно спілкувались», – сказала Маляр.

За її словами, російські фейки «це типова інформаційна технологія спрямована на деморалізацію українського війська». Вона також зазначила, що «по часу дії вона дуже коротка – від декількох годин до одного дня, адже інформацію легко перевірити».

«Наразі, момент поширення зрозумілий – пік напруги в Бахмуті, коли навіть декілька деморалізованих військових з нашого боку їм полегшать ситуацію. Власне, заради цього і купа передчасних повідомлень про «взяття» Бахмута», – додала вона.

Російські війська впритул підійшли до Бахмута влітку 2022 року після того, як завершили наступальні операції у Сєверодонецьку, Лисичанську, Рубіжному та Попасній. Активні бойові дії в Бахмуті розпочалися восени минулого року, але повністю захопити місто російські сили досі не спромоглися.

XS
SM
MD
LG