Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ почали будувати лінію оборони навколо окупованого Маріуполя – Андрющенко


Маріуполь, 27 жовтня 2022 року
Маріуполь, 27 жовтня 2022 року

Російські військові почали будувати лінію оборони довкола окупованого Маріуполя, повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

«Навколо Маріуполя окупанти почали будувати лінію оборони. Два міні-заводи з виробництва бетону, які змонтували в Маріуполі працюють на фронт. Виробляють протитанкові бетонні «пірамідки», які частково везуть в бік Запоріжжя/Херсону», – написав Андрющенко у телеграмі.

За його словами, ці конструкції частково встановлюють в районі траси між Маріуполем і селищем Нікольське.

«Також значно посилюють напрям із півночі в село Старий Крим. Попри всі заяви «Росія здєсь навсєгда», в реальності росіяни не мають такого оптимізму. Тому, якщо до Харківського контрнаступу вони викопували техніку для фронту, то сьогодні в тренді процес значного укріплення Маріуполя», – додав радник мера.

З огляду на бойові дії редакція наразі не має змоги незалежно перевірити цю інформацію.

Блокада Маріуполя почалася на початку березня 2022 року і тривала до середини травня, коли останні захисники заводу «Азовсталь» вийшли з нього в рамках домовленості про подальший обмін.

Наразі місто повністю окуповане. За даними міської влади, у Маріуполі триває гуманітарна катастрофа, жертви серед цивільних оцінюють щонайменше в десятки тисяч людей.

XS
SM
MD
LG