Доступність посилання

ТОП новини

Марина Порошенко написала заяву про припинення повноважень голови УКФ


Марина Порошенко
Марина Порошенко

Голова Українського культурного фонду Марина Порошенко написала заяву про дострокове припинення своїх повноважень. Про це вона заявила у відеозверненні.

Таким чином, як пояснила дружина п’ятого президента, вона хоче запобігти «тиску з боку чинної влади на членів команди Українського культурного фонду».

«Кілька днів тому від міністра культури молоді і спорту України на Наглядову раду Українського культурного фонду надійшла «пропозиція» достроково припинити мої повноваження як голови Наглядової ради. Зрозуміло, що цей крок ініційовано Офісом президента і про культуру в цій ситуації там явно не думали. Очевидно, що у нас різні погляди на культуру взагалі, і на політичну культуру зокрема», – заявила експерша леді України.

Марина Порошенко вважає, о єдина претензія до неї – «прізвище».

«Я ношу його понад тридцять років і пишаюся ним. Воно увійшло в історію України, і ніхто – ні нинішній президент, ні міністр культури, – викреслити його не зможе. Тож прізвище міняти не збираюсь. І боротися за посаду – також не буду. Я маю честь!» – наголосила Марина Порошенко.

Марина Порошенко очолила УКФ у 2018 році.

XS
SM
MD
LG