Доступність посилання

ТОП новини

Через обстріли бойовиків у середу закривали КПВВ «Майорське» – ООС


У штабі операції Об’єднаних сил повідомили, що у середу через обстріли підтримуваних Росією бойовиків довелося на певний час закрити контрольний пункт в’їзду-виїзду «Майорське».

«28 серпня о 12:25 годині противник розпочав обстріл цивільної інфраструктури в районі гуманітарного дорожнього коридору «Горлівка – Бахмут». Застосував при цьому гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети. Такі дії російсько-окупаційних військ постійно поставили під загрозу життя та здоров’я і мирного населення і персоналу, який здійснює свою діяльність в КПВВ «Майорське». Прикордонниками зі складу Об’єднаних сил було гарантовано належну безпеку для усіх цивільних, які перебували на контрольованій території поблизу КПВВ», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, після тимчасового призупинення роботи на кілька годин КПВВ «Майорське» вже продовжив свою роботу у штатному режимі.

В угрупованні «ДНР» ситуацію на своїх ресурсах не коментували.

Обстріли в зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG