Доступність посилання

ТОП новини

Медведчуку вручили клопотання про арешт із заставою в 1 мільярд гривень – Офіс генпрокурора


Віктор Медведчук наразі перебуває під домашнім арештом
Віктор Медведчук наразі перебуває під домашнім арештом

Народному депутаті від «Опозиційної платформи – За життя» Віктору Медведчуку вручили клопотання про зміну запобіжного заходу із домашнього арешту на взяття під варту із можливістю внесення застави. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

«Підозрюваному (Віктору Медведчуку – ред.) справді вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання пі вартою з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень», – сказала представниця пресслужби.

Вона зазначила, що наразі невідомо, коли суд розглядатиме це клопотання.

Раніше інформацію про таке клопотання оприлюднив однопартієць Медведчука Ренат Кузьмін.

Читайте також: Баканов: у СБУ відпрацьовують «версію причетності Порошенка та Гонтаревої» до нової справи Медведчука

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова 8 жовтня повідомила про оголошення нової підозри депутату Верховної Ради Віктору Медведчуку. Ця підозра стосується статей про державну зраду та сприяння діяльності терористичних організацій.

Віктора Медведчука вже підозрюють у державній зраді і порушенні законів і звичаїв війни. Йому загрожує від 12 років в’язниці до довічного ув’язнення. Серед висунутих йому раніше звинувачень є замах на розкрадання природних ресурсів, передача російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю, антиукраїнська діяльність. Наразі він перебуває під домашнім арештом.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG