Доступність посилання

ТОП новини

Меркель дала зрозуміти, що вступ України і Грузії в ЄС - питання часу 


Georgia -- German Chancellor Angela Merkel gestures as she meets with students at the university in Tbilisi, Georgia August 24, 2018.
Georgia -- German Chancellor Angela Merkel gestures as she meets with students at the university in Tbilisi, Georgia August 24, 2018.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час візиту до Тбілісі заявила, що підтримує прагнення Грузії та України вступити до Європейського Союзу, але додала, що не зможе обіцяти, що це станеться найближчим часом.

«Я підтримую європейські амбіції Грузії та України, але я не можу давати поспішних обіцянок від імені Європи», - заявила вона студентам Тбіліського державного університету.

Також канцлер сказала, що країна-кандидат на вступ до ЄС повинна відповідати всім вимогам про прийом, при цьому Євросоюз має бути готовий прийняти нових членів.

«Вступ не стоїть на порядку денному, ми повинні поступово досягати тієї стадії, в якій буде обговорюватися питання про вступ. Не можу сказати, що цей процес буде завершено через п'ять років», - сказала вона, додавши, що протягом 10 років сторонам вдасться зробити певні кроки на шляху вирішення цього питання.

Зараз Європейський Союз готується до вступу країн Західних Балкан, Грузія та Україна стануть наступним кроком, заявила Меркель.

Як повідомляло Радіо Свобода, президент України Петро Порошенко під час військового параду до Дня Незалежності в Києві 24 срепня заявив, що наполягатиме на закріпленні у Конституції прагнення приєднатися до Європейського союзу і вступити до НАТО.

В березні 2018 року Порошенко висловив переконання, що членство України в Європейському союзі є питанням кількох років, а не десятиліть.

Президент Росії Володимир Путін в липні 2018 року сказав, що можливий вступ у НАТО України і Грузії «є прямою загрозою національній безпеці» РФ.

XS
SM
MD
LG