Доступність посилання

ТОП новини

У Міноборони назвали епіцентр боїв, де українські військові відбивають десятки атак РФ


За словами Ганни Маляр, Україна «жодного сантиметра землі не здає»
За словами Ганни Маляр, Україна «жодного сантиметра землі не здає»

Найінтенсивніші бої нині тривають у Бахмуті й Соледарі на Донеччині, де українські військові відбивають за добу десятки російських атак, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Епіцентром цього тижня дійсно ми бачимо, що є Бахмут, Соледар і взагалі Донецький напрямок. Там варто сказати, що ворог здійснює, буває, за добу десятки атак, і ми їх відбиваємо. Там фактично відбувається такий взаємний рух обох сторін. І якісь населені пункти, якщо вдається ворогові там трохи просунутися вперед, то миттєво є реакція Сил оборони України, і ми миттєво повертаємо всі території. Це все відбувається динамічно», – сказала Маляр 2 листопада в ефірі національного телемарафону.

За її словами, Україна «жодного сантиметра землі не здає».

«Процес, який зараз відбувається, – це активні бойові дії, активні намагання ворога вийти на кордони Донецької області, і бої там тривають запеклі… Там дуже складна оборона зараз триває», – сказала заступниця міністра.

Маляр додала: якщо говорити загалом про ситуацію на фронтах, то можна охарактеризувати це «як підготовку до звільнення наших територій і закріплення на територіях, які ми вже звільнили».

«Там тривають стабілізаційні заходи. Це дуже серйозні заходи всіх і Сил оборони, і сил безпеки. Тому зараз фактично це основне завдання», – сказала вона.

Вранці в Генштабі ЗСУ заявили, що російські війська ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

За даними штабу, минулої доби українські військові відбили атаки російських загарбників біля 12 населених пунктів – Макіївка, Невське і Білогорівка на Луганщині, Верхньокамʼянське, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівка, Водяне, Павлівка і Пречистівка на Донеччині.

XS
SM
MD
LG