Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти: через російську агресію близько 900 тисяч дітей в Україні вчаться дистанційно 


Зруйнована російським обстрілом школа в Авдіївці, листопад 2022 року
Зруйнована російським обстрілом школа в Авдіївці, листопад 2022 року

Кожна сьома школа в Україні пошкоджена через російські атаки, заявив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків 24 січня. Про це він заявив на брифінгу в медіацентрі «Укрінформ» на презентації спільного з Литвою проєкту «Школа майбутнього для України».

«Якщо казати про зруйновану освітню інфраструктуру в цілому по Україні, то тільки шкіл зруйновано більш як 200, і більш як 1600 шкіл зазнали пошкодження. Якщо перевести це у відносні цифри, то це кожна сьома школа в Україні зазнала пошкоджень», – заявив він.

За оцінкою заступника міністра, це ускладнює доступ дітей до освіти.

Читайте також: «Роздягнули догола, знімали на камеру»: життя українських дітей під контролем Росії

«На даний момент в Україні близько 900 тисяч дітей навчаються дистанційно. Вони не можуть відвідувати школи, навчаються з використанням дистанційних технологій. І в умовах війни це насправді є викликом як для вчителів, так і для самих учнів».

Однією з цілей у тому числі цього проєкту – це забезпечити можливість відбудови шкіл, «не відновлювати стіни, які зруйновані, а відбудовувати новий простір».

Заклади освіти, як і інші цивільні об’єкти, регулярно зазнають російських обстрілів та авіаударів. Росія продовжує заперечувати атаки на цивільну інфраструктуру України.

Форум

XS
SM
MD
LG