Доступність посилання

ТОП новини

У Молдові підтвердили слова Зеленського, що Київ попередив її про російський план із дестабілізації


SIS запевняє, що вживає оперативних заходів, аби виявити спроби дестабілізувати ситуацію в країні
SIS запевняє, що вживає оперативних заходів, аби виявити спроби дестабілізувати ситуацію в країні

Служба безпеки та розвідки Молдови (SIS) 9 лютого прокоментувала заяву президента України Володимира Зеленського щодо передачі Кишиневу перехоплених російских планів підірвати ситуацію в Молдові.

«Служба безпеки і розвідки підтверджує, що ми отримали відповідну інформацію від наших українських партнерів», – йдеться в повідомленні.

SIS запевняє, що вживає оперативних заходів, аби виявити спроби дестабілізувати ситуацію в країні.

«У цьому контексті SIS підтверджує, що підривна діяльність, спрямована на підрив Республіки Молдова, дестабілізацію та порушення громадського порядку, була виявлена на основі як інформації, наданої нашими українськими партнерами, так і оперативної діяльності SIS», – зазначають у спецслужбі.

Читайте також: Міністр оборони Молдови підтвердив, що країна просила в партнерів системи ППО

Відомство не надає інших деталей, аби уникнути «загрози поточним оперативним діям».

Раніше 9 лютого президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед Європейською радою, заявив, що поінформував президентку Молдови Маю Санду про перехоплені план Росії щодо «руйнування політичної ситуації в Молдові». За його словами, відповідні документи перехопила українська розвідка.

Зеленський зазначив, що Києву невідомо, що Кремль вже наказав діяти за цим планом.

Читайте також: Вступ до ЄС: Єврокомісія оприлюднила звіти щодо України, Молдови і Грузії

«Але ми побачили, що вони збираються робити, і ми впізнали в цьому саме те, що вони вже намагалися робити проти України та проти інших держав, зокрема у Європі. Нічого нового», – додав він.

Молдова разом із Україною та Грузією є кандидаткою на вступ до Європейського Союзу.

Українські офіційні особи неодноразово попереджали, що сепаратистський Придністровський регіон Молдови, який відділився в 1990 році, може бути використаний як плацдарм для російських операцій проти України чи Молдови, яка також має спільний кордон і спільну історію з членом НАТО Румунією.

XS
SM
MD
LG