Доступність посилання

ТОП новини

МОН: перенесене через карантин пробне ЗНО відбудеться у квітні


Нові дати пробного тестування – 4 й 11 квітня
Нові дати пробного тестування – 4 й 11 квітня

Український центр оцінювання якості освіти переніс проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання на 4 й 11 квітня 2020 року, повідомляє пресслужба Міністерство освіти і науки. Рішення ухвалили 12 березня.

«Пробне тестування з української мови і літератури замість 21 березня відбудеться 4 квітня. Тестування з інших предметів замість 28 березня – 11 квітня. Дати визначення результатів будуть відомі до 14 березня», – йдеться в повідомленні.

Рішення про перенесення пробного ЗНО ухвалили, щоб запобігти поширенню в Україні коронавірусної інфекції COVID-19 і на виконання відповідної постанови уряду від 11 березня 2020 року, додали у міністерстві.

Від 12 березня в Україні запроваджується тритижневий карантин для усіх закладів освіти незалежно від форми власності і сфери управління. Під час карантину учням і студентам забороняється відвідувати заклади освіти, наголосили у МОН.

11 березня влада Києва повідомляла про перенесення пробного ЗНО через коронавірус.

11 березня Кабінет міністрів обмежив проведення масових заходів в Україні до 3 квітня. Крім того, уряд збирається закрити 170 пунктів пропуску на кордоні з 219.

Наразі в Україні зафіксований один лабораторно підтверджений випадок коронавірусу.

Гендиректор ВООЗ: «COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих одужує. Помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила, що рівень поширення COVID-19 досяг масштабів пандемії.

XS
SM
MD
LG