Доступність посилання

ТОП новини

У Москві заарештували студента МДУ з Одеси – після постів на підтримку України


Головний корпус Московського державного університету, фото ілюстративне
Головний корпус Московського державного університету, фото ілюстративне

У столиці Росії студента шостого курсу факультету фундаментальної медицини Московського державного університету з Одеси Сергія Гулька заарештували після виявлення публікацій на підтримку України в його соцмережах. Гулька також звинувачують у непокорі поліції, повідомляє державна агенція ТАСС.

Спочатку поліція затримала студента за те, що він не предʼявив паспорт під час перевірки документів. За непокору поліції суд призначив йому 10 діб арешту.

За даними іншої російської державної агенції «РИА Новости», Гулько живе в студентському гуртожитку на Ломоносовському проспекті в Москві. У нього чинний паспорт громадянина України, заяви на отримання російського громадянства він не подавав.

Під час перевірки соцмереж Гулька поліція знайшла дві публікації з гаслами на підтримку України. Через це суд двічі призначив студенту 12 діб адміністративного арешту. «РИА Новости» зазначає, що Гульку видали повідомлення з вимогою залишити Росію впродовж трьох днів.

Провину Гулько не визнав за жодним із епізодів.

Джерело «РИА Новости» також повідомило, що студент планував залишити Росію після закінчення навчання. Таке рішення він нібито пояснював тим, що почувається в країні незатишно.

Форум

XS
SM
MD
LG