Доступність посилання

ТОП новини

У Москві поліція вдерлася до квартири дипломата з Киргизстану


Посольство Киргизстану в РФ
Посольство Киргизстану в РФ

У Москві поліція вдерлася до квартири радника посольства Киргизстану Манаса Жолдошбекова. Як повідомили колеги дипломата, співробітники поліції поводилися агресивно. Телеграм-канал «ВЧК-ОГПУ» уточнював, що поліцейські зламали двері. Вони назвали метою свого візиту перевірку документів та вимагали показати свідоцтва про постановку на міграційний облік навіть після того, як побачили дипломатичні паспорти.

Інформацію підтвердив депутат парламенту Киргизстану Дастан Бекешев. «Якщо таке роблять зі співробітниками посольства, то навіть не уявляю, що відбувається з громадянами, які не мають імунітету», – додав він.

Міністерство закордонних справ Киргизстану предʼявило російській владі офіційну ноту. 12 квітня в консульському департаменті МЗС центральноазійської країни відбулася зустріч із радником-консулом посольства Росії Андрієм Бурʼєвим. «Під час зустрічі висловлено занепокоєння киргизької сторони діями співробітників органів внутрішніх справ РФ щодо членів сімʼї радника посольства КР у Москві, яке брутально порушило положення Віденської конвенції «Про дипломатичні зносини» від 1961 року», – йдеться в повідомленні МЗС.

Бурʼєв заявив, що російська влада проведе перевірку інциденту.

Несподіваних перевірок з боку російських правоохоронних органів зазнають громадяни Киргизстану та інших країн Центральної Азії, які працюють у Росії. Посилення перевірок мігрантів у Росії сталося після теракту в підмосковному розважальному центрі «Крокус Сіті Хол» 22 березня. Жертвами нападу, за офіційними даними, стали 144 людини, десятки залишаються у списках зниклих безвісти. У кримінальній справі про теракт заарештовані понад 10 осіб, включно з тими, кого слідство вважає безпосередніми виконавцями. Більшість із них – вихідці з країн Центральної Азії.

Форум

XS
SM
MD
LG