Доступність посилання

ТОП новини

У Москві в 117-й день голодування Сенцова розгорнули банер на його підтримку


14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити з російських в’язниць всіх українських політв’язнів
14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити з російських в’язниць всіх українських політв’язнів

У Москві активісти розгорнули банер на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який вже 117 днів голодує в російській колонії.

Як повідомляє кореспондент російської «Нової газети», активісти розтягнули банер на площі Європи, недалеко від Київського вокзалу. Поруч були присутні співробітники поліції, нікого не затримували.

Напередодні низка одиничних пікетів на підтримку Сенцова відбулася біля адміністрації президента Росії. Організатор акції педагог-психолог Юлія Самойлова розповіла, що планує зробити її постійною, організувавши чергування, як на «мосту Нємцова» (на мосту, де вбили опозиціонера російські активісти влаштували «народний меморіал»).

Читайте також: Європейський парламент може номінувати Сенцова на премію Сахарова

Український режисер Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Свою провину він не визнає. 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити з російських в’язниць всіх українських політв’язнів.

З вимогою негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала понад 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер, згідно з американським законодавством, документ буде направлений на розгляд профільного відомства.

XS
SM
MD
LG