Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ просить Мінфін збільшити витрати на програму медичних гарантій у бюджеті-2021


Серед пропонованих поетапних змін міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав доплати водіям карет швидкої допомоги.
Серед пропонованих поетапних змін міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав доплати водіям карет швидкої допомоги.

Міністерство охорони здоров’я запропонувало Міністерству фінансів збільшити видатки на програму медичних гарантій у державному бюджеті на наступний рік. Про це МОЗ повідомило 6 вересня з посиланням на голову відомства Максима Степанова.

«У пропозиціях Міністерства охорони здоров’я України щодо Державного бюджету 2021 зазначено, що для комплексної реалізації медичної реформи програма медичних гарантій має бути профінансована у розмірі не менше 5% ВВП країни», – йдеться в заяві.

Читайте також: Ще одну самоізоляцію я не витримаю – журналістка, яка перехворіла на COVID-19

За даними Степанова, рівень оплати праці в сфері охорони здоров’я в Україні на майже 30% нижчий за середню заробітну плату в усіх галузях. Відтак МОЗ ініціює поетапний перегляд зарплат.

Як заявив міністр, на доплати лікарям з вересня 2020 року передбачено 5,9 мільярда гривень. Серед інших пропонованих поетапних змін він назвав доплати водіям карет швидкої допомоги.

4 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що Кабінет міністрів внесе проєкт бюджету на 2021 рік на розгляд парламенту до 15 вересня.

XS
SM
MD
LG