Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ хоче заборонити тестувати косметику на тваринах


МОЗ пропонує обговорити нові вимоги до виробництва косметики
МОЗ пропонує обговорити нові вимоги до виробництва косметики

Міністерство охорони здоров’я закликало громадськість до обговорення проекту Технічного регламенту на косметичну продукцію. Про це повідомила прес-служба МОЗ.

«Якість і безпека є ключовими аспектами, на яких зосереджений новий регламент на косметичну продукцію. Перелік заборонених інгредієнтів буде збільшено втричі, виробники зможуть використовувати лише безпечні барвники, консерванти, УФ-фільтри. Ці пропозиції – важлива складова євроінтеграції України і виконання умов Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», – ідеться у повідомленні.

Як пояснили, у МОЗ, новий регламент створений на основі аналогічного документу ЄС і має усунути юридичні розбіжності, також адміністративні та технічні бар’єри у торгівлі між Україною та країнами Європейського Союзу.

«Один із важливих аспектів нового регламенту – заборонити випробування косметики на тваринах та дати можливість іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції. Такі правила уже кілька років діють у країнах Європейського Союзу», – зазначили у міністерстві.

МОЗ планує передбачити перехідний період для впровадження нових вимог, оскільки на сьогодні в Україні відсутні затверджені методології альтернативних випробувань безпеки косметики.

XS
SM
MD
LG