Доступність посилання

ТОП новини

Портнов отримав в управління телеканал Мураєва


Активісти під час блокування телеканалу NewsОne у грудні 2017 року вивісили такий плакат, архівне фото
Активісти під час блокування телеканалу NewsОne у грудні 2017 року вивісили такий плакат, архівне фото

Юрист, колишній заступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що отримав в управління телеканал NewsOne. Сам Портнов це підтвердив 29 серпня у Facebook, раніше про це повідомили в ефірі телеканалу.

«Інформую, що позавчора (27 серпня – ред.) у Відні підписав угоду про управління телеканалом NewsOne. Власник ста відсотків статутного фонду компанії Володимир Мураєв (батько колишнього власника телеканалу, депутата Верховної Ради Євгена Мураєва – ред.) передав мені телеканал в управління терміном на три роки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Мураєв каже, що не називав Сенцова «терористом»

«Угода передбачає, що протягом цього періоду власник не має права втручатися в мою діяльністю або в односторонньому порядку припинити договір. Якщо власник захоче продати канал, за умовами договору, він повинен пріоритетно запропонувати його мені», – повідомив Портнов і додав, що планує «забезпечити.. максимальну незалежність і захищеність (журналістів і менеджменту телеканалу – ред.) від тиску правоохоронців і Адміністрації президента».

Андрій Портнов нині живе за межами України, у соціальних мережах місцем свого перебування він позначає столицю Австрії.

У лютому 2018 року в прокуратурі Автономної Республіки Крим повідомили, що відомство перевіряє причетність колишнього першого заступника Адміністрації президента України Андрія Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку анексії півострова.

У березні Портнов указав, що позивається до Служби безпеки України в Шевченківський районний суд Києва з проханням зобов'язати СБУ спростувати інформацію про його державну зраду.

XS
SM
MD
LG