Доступність посилання

ТОП новини

Французький художник зобразив на муралі в Києві страченого в полоні військового ЗСУ


Мурал створити на одній із адміністративних будівель парламенту
Мурал створити на одній із адміністративних будівель парламенту

У Києві з’явився новий мурал, який зображує загиблого українського військового Олександра Мацієвського. Про це повідомила Верховна Рада 29 квітня.

Мурал створили на одній із адміністративних будівель парламенту, він присвячений пам’яті всіх загиблих під час війни.

«Автор муралу — французький художник Крістіан Ґуемі, відомий під псевдонімом С215. Під час офіційного візиту до Французької Республіки у січні 2023 року делегація Верховної Ради України відвідала фотовиставку робіт Крістіана Ґуемі, презентовану у будівлі Національної Асамблеї Французької Республіки. Там і виникла спільна ідея щодо створення муралу в Києві», – повідомляє пресслужба.

Читайте також: У Франції встановили ще один пам’ятник Анні Київській

Ґуемі вже створював вуличні роботи у Києві, Львові, Житомирі, а також у деокупованих Бучі, Гостомелі й Ірпені на Київщині, нагадують у Раді. Судячи з інстаграму художника, він знову відвідав Україну і днями мав зустріч із міністром культури Олександром Ткаченком.

6 березня було оприлюднене відео, на якому, ймовірно, російські військові розстрілюють беззбройного чоловіка в українській військовій формі після того, як він каже «Слава Україні».

12 березня в СБУ заявили, що слідчі остаточно підтвердили особу загиблого, ним виявився снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський.

XS
SM
MD
LG