Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі суд визнав законним відкриття справи проти координатора «Кримської солідарності»


Сервера Мустафаєва затримали минулого року
Сервера Мустафаєва затримали минулого року

Підконтрольний Росії Київський районний суд анексованого Сімферополя 16 травня відхилив скаргу захисту арештованого в Криму координатора ініціативи «Кримська солідарність» Сервера Мустафаєва на неправомірність заведення кримінальної справи проти нього. Про це в Facebook повідомляє «Кримська солідарність».

«Суд скаргу відхилив. Постанову про порушення кримінальної справи за частиною 2 статті 205.5 щодо Мустафаєва Сервер суддя визнав законним, оскільки є законні і обґрунтовані причини для порушення кримінальної справ», – мовиться в повідомленні.

Засідання проходило у відкритому режимі.

«Застосування російського кримінального законодавства на території Криму є неправомірним відповідно до міжнародного законодавства. Кримінальне переслідування мене і моїх співвітчизників я вважаю політично мотивованим», – заявив на засіданні Сервер Мустафаєв.

21 травня 2018 року року в Криму було затримано координатор «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва і кримського татарина Едема Смаїлова. Звинувачення проти них долучили до бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір».

Після анексії Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG