Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська знищили Художній музей у Маріуполі – міськрада


Оригіналів робіт Архипа Куїнджі на момент обстрілу в музеї не було (ілюстративне фото)
Оригіналів робіт Архипа Куїнджі на момент обстрілу в музеї не було (ілюстративне фото)

Російські війська знищили у Маріуполі Художній музей імені Архипа Куїнджі, де зберігалися оригінали картин всесвітньо відомих художників, повідомляє у середу міська рада.

«Оригіналів робіт Архипа Куїнджі на момент обстрілу в музеї не було – там залишалися лише копії авторства Андрія Яланського й Олександра Ольхова. Водночас у музеї зберігалися оригінали робіт інших художників – Івана Айвазовського, Миколи Глущенка, Тетяни Яблонської, Михайла Дерегуса та інших. Їхня доля наразі невідома», – зазначає влада Маріуполя.

За її даними, фонд музею налічував приблизно 2 тисячі експонатів: серед них – твори живопису, декоративно-ужиткового мистецтва, графіки та скульптури.

Під час наступу російських військ у районному центрі Іванків Київської області згорів історико-краєзнавчий музей, де зберігалося близько двох з половиною десятків робіт всесвітньо відомої художниці Марії Примаченко.

У Львові волонтери намагаються врятувати історичну та культурну спадщину від російської агресії: будівлі «одягають» у риштування і бляху, а твори мистецтва виносять у сховища.

9 березня Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило про збір інформації щодо пошкоджень та руйнувань об’єктів культурної спадщини, вчинених російськими військами на території України.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG