Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ почала дискусії, результатом яких може стати нова програма на 16 млрд доларів


Президент України Володимир Зеленський зустрічається з директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою, архівне фото, лютий 2020 року
Президент України Володимир Зеленський зустрічається з директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою, архівне фото, лютий 2020 року

Місія Міжнародного валютного фонду починає дискусії з представниками влади України, повідомив 13 лютого постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.

«Місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні дискусії з представниками влади України з метою підготовки до перегляду Моніторингової програми за участю Ради директорів», – ідеться в повідомленні, отриманому Радіо Свобода.

Міжнародний валютний фонд у березні може затвердити нову програму фінансової підтримки України на суму 16 мільярдів доларів, повідомило наприкінці січня видання Bloomberg із посиланням на власні джерела.

«МВФ вивчає можливість виділення Україні кількарічного пакету допомоги на загальну суму 16 мільярдів доларів, щоб покрити потреби країни й посприяти збільшенню іншого міжнародного фінансування, поки Київ намагається відбити російські сили», – вказано в повідомленні.

Уже в перший рік дії нової програми Україна може отримати від 5 до 7 мільярдів доларів, а перший транш «у найкращому разі» може надійти в квітні 2023 року.

Затвердження програми залежить від виконання кількох умов. Серед таких умов – погодження держав «Групи семи» та інших донорів і кредиторів України. Також сам МВФ має змінити свої правила надання позик країнам у стані війни. Також Україна має взяти на себе зобовʼязання щодо втілення певних узгоджених із фондом реформ.

XS
SM
MD
LG