Доступність посилання

ТОП новини

Детективи проводять обшуки в приміщеннях компанії «Богдан», зокрема в клубі «5-й елемент» – НАБУ


Обшуки відбуваються у справі про розтрату бюджетних коштів службовцями Міноборони та Генштабу ЗСУ
Обшуки відбуваються у справі про розтрату бюджетних коштів службовцями Міноборони та Генштабу ЗСУ

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюють обшуки у приміщеннях ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», в тому числі в клубі «5-й елемент», повідомили у прес-службі НАБУ.

«Слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015–2018 роках, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами. Попередня правова кваліфікація – ч. 5 ст. 191 КК України», – мовиться в повідомленні.

У НАБУ додали, що розслідування триває з квітня 2018 року.

Інших деталей у відомстві не вказали, пославшись на «необхідність збереження таємниці слідства».

Кінцевими бенефіціарами у власності фітнес-клубу «5-й елемент» є п’ятий президент України Петро Порошенко та його соратник, народний депутат Ігор Кононенко. Автомобільну компанію «Богдан моторс» очолює бізнес-партнер Петра Порошенка, колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.

XS
SM
MD
LG