Доступність посилання

ТОП новини

Нацгвардія України починає розробку своєї доктрини за принципами НАТО


Національна гвардія України на навчаннях, архівне фото
Національна гвардія України на навчаннях, архівне фото

Національна гвардія України починає розробку своєї доктрини за принципами союзу НАТО, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України, якому підпорядкована НГУ.

Початок роботи щодо розробки Доктрини з участю американських і канадських колег заплановано вже на початку 2021 року, мовиться в повідомленні 4 січня.

За цим повідомленням, представники групи радників із питань доктрини й освіти (DEAG) посольства США в Україні провели семінар щодо розробки інституціональної доктрини НГУ за підходами військових формувань країн-членів НАТО. Спільно з групою DEAG участь у семінарі взяли представники Збройних сил Канади в Україні (Операція UNIFIER).

«У Нацгвардії України є низка документів, які визначають її діяльність, є Концепція і є планування на різних рівнях, але немає такого документу, як доктрина, яка застосовується у військових структурах країн-членів НАТО і визначає роль і місце органів військового управління, командирів (начальників) усіх рівнів, порядок і принципи взаємодії всередині структури на стратегічному, оперативному й тактичному рівнях щодо організації виконання повсякденних завдань і забезпечення підготовки до виконання завдань у майбутньому. Важливо, щоб доктрина Національної гвардії Україна не суперечила національним нормативним документам водночас як із питань оборони, так і з питань безпеки та була сумісною з доктринами країн-партнерів», – сказав майор Гарі Квош, представник групи радників із питань доктрини й освіти, як його слова процитовано в повідомленні.

Україна є країною-партнером НАТО і після Революції гідності відновила свій курс на вступ до Північноатлантичного союзу. Ця мета, як і вступ до Європейського союзу, внесені до Конституції України як стратегічний курс держави.

На цей час Україна є учасницею Програми розширених можливостей НАТО, яка передбачає розширення взаємодії з Північноатлантичним союзом, і домагається надання їй Плану дій щодо членства.

XS
SM
MD
LG