Доступність посилання

ТОП новини

Поліція порушила справу через напад на Андріївську церкву


За вчинення правопорушень зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі, додали в поліції
За вчинення правопорушень зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі, додали в поліції

Поліція Києва повідомляє про порушення кримінальних проваджень через спробу підпалу Андріївської церкви.

Як повідомила поліція у Facebook, справи порушили за статтями «замах на умисне знищення або пошкодження майна» і «порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності й за іншими ознаками».

За вчинення правопорушень зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі, додали в поліції.

За словами правоохоронців, під час огляду працівники столичної поліції виявили біля церкви рюкзак, який, імовірно, належить правопорушникам.

За даними поліції, зранку 15 листопада двоє невідомих кинули дві пляшки з займистою рідиною у двері Андріївської церкви і використали газові балончики проти охоронців храму.

«Внаслідок події ніхто не постраждав. Займання не сталося. По спецлінії 102 до столичної поліції звернувся охоронець Андріївської церкви: чоловік повідомив, що двоє невідомих кинули до вхідних дверей церкви дві скляні пляшки», – вказала поліція Києва.

Охоронці розповіли, що намагалися затримати невідомих, але вони застосували газові балончики і втекли.

У листопаді президент України Петро Порошенко підписав закон про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника «Софія Київська». Закон, який дозволяє передати Андріївську церкву в Києві у користування Вселенському патріархату, парламент ухвалив 18 жовтня.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу) постановив, що продовжує процес надання автокефалії помісній Українській православній церкві.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG