Доступність посилання

ТОП новини

Дружина Нарімана Джеляла повідомила, що його й братів Ахтемових етапують із Криму до тюрем у Росії


Наріман Джелял (у центрі), Асан (праворуч) і Азіз Ахтемови на суді в місті Сімферополь, 21 вересня 2022
Наріман Джелял (у центрі), Асан (праворуч) і Азіз Ахтемови на суді в місті Сімферополь, 21 вересня 2022

Першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Ахтемових 2 жовтня забрали із СІЗО-2 у Сімферополі та етапували до в’язниць на території Росії. Про це кореспонденту проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомила дружина Нарімана Джеляла Левіза Джелял.

За її інформацією, Джеляла та Азіза Ахтемова планують відправити до в’язниці Красноярська, а Асана Ахтемова – до в’язниці міста Володимира, відомої як «Володимирський централ».

Відповідно до вимог Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, засуджені на окупованій території особи не повинні відбувати покарання за межами цієї окупованої території.

Читайте також: У Росії заочно засудили українського журналіста Муждабаєва до шести років в’язниці

Раніше повідомлялося, що російський Третій апеляційний суд загальної юрисдикції залишив без змін вирок підконтрольного Росії Верховного суду Криму у справі про «диверсію» на газопроводі в селі Перевальному, фігурантами якого є заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял та брати Азіз і Асан Ахтемови.

21 вересня 2022 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму засудив Нарімана Джеляла до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму зі штрафом 700 тисяч рублів та обмеженням волі на 1,5 роки.

Асана Ахметова засудили до 15 років колонії суворого режиму зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі на рік. Азіза Ахтемова засудили до 13 років колонії суворого режиму зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі на рік.

Форум

XS
SM
MD
LG