Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу наказав продовжувати «масовані удари» по бойовиках у Смузі Гази


Крім того, ізраїльський прем'єр розпорядився, щоб війська навколо Смуги Гази були посилені танками, артилерією та піхотними силами
Крім того, ізраїльський прем'єр розпорядився, щоб війська навколо Смуги Гази були посилені танками, артилерією та піхотними силами

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявляє, що віддав наказ армії продовжувати «масовані удари» по об’єктах палестинських бойовиків у Смузі Гази у відповідь на ракетний обстріл ізраїльської території.

Протистояння триває вже третій день.

«Сьогодні вранці я розпорядився, щоб повітряні сили продовжили масовані удари... Крім того, я проінструктував, щоб війська навколо Смуги були посилені танками, артилерією та піхотними силами», – заявив Нетаньягу.

Внаслідок ракетного обстрілу з Гази в Ізраїлі загинув один цивільний, внаслідок ізраїльського обстрілу у відповідь у Смузі Гази 5 травня загинули двоє бойовиків. Напередодні палестинські медики заявили про шістьох загиблих, щонайменше двоє з яких цивільні. Водночас речник армії Ізраїлю заявив, що цивільні жертви викликало те, що ракета, випущена «Хамасом», «розірвалася не там, де мала».

Читайте також: США підтримали «право Ізраїлю на самооборону» після ракетних обстрілів

За даними армії Ізраїлю, по території країни з боку Смуги Гази від 3 травня було випущено понад 400 ракет. Ізраїль у відповідь обстріляв близько 200 цілей палестинських бойовиків.

У листопаді 2018 року Ізраїль і «Хамас» домовилися про припинення обміну ударами, але попри це насильство з того часу спалахувало.

XS
SM
MD
LG