Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди дадуть Україні 2,5 млрд євро – Зеленський після розмови з Рютте


Володимир Зеленський і Марк Рютте під час зустрічі в Києві в липні 2022 року
Володимир Зеленський і Марк Рютте під час зустрічі в Києві в липні 2022 року

Президент Володимир Зеленський повідомив про рішення Нідерландів надати Україні 2,5 мільярди євро допомоги.

«Провів важливу розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Подякував за рішення виділити 2,5 мільярди євро на допомогу Україні в боротьбі з агресором. Цінуємо підтримку Нідерландів! І далі працюємо разом над зміцненням обороноздатності, енергетичної стійкості, відновленням критичної інфраструктури», – написав Зеленський у телеграмі.

Пізніше пресслужба президента повідомила, що, за словами Зеленського, новий пакет допомоги, серед іншого, буде спрямований на підтримку в безпековій, гуманітарній сферах, а також на відновлення критичної інфраструктури.

Раніше цього місяця міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра повідомив, що країна готова прийняти трибунал для розгляду справ, пов’язаних із повномасштабною війною Росії проти України.

За його словами, Нідерланди разом з ЄС вимагатимуть від міжнародної спільноти підтримки, зокрема фінансової, для цього трибуналу. Хукстра вважає, що новий суд не повинен заважати роботі МКС, який від березня веде розслідування воєнних злочинів Росії в Україні.

Читайте також: «Воєнні злочини – частина культури Росії»: інтерв’ю із Олександрою Матвійчук

XS
SM
MD
LG