Доступність посилання

ТОП новини

У Міненерго анонсували надання Німеччиною понад 54 млн євро для підтримки енергетики України


Кошти будуть надані для закупівлі енергетичного обладнання, необхідного для ремонту
Кошти будуть надані для закупівлі енергетичного обладнання, необхідного для ремонту

Міністерство енергетики України анонсувало надання Німеччиною понад 54 млн євро для підтримки українського енергетичного сектора.

«Федеральне міністерство економіки й захисту клімату Німеччини зробить внесок у 54,3 мільйона євро до Фонду підтримки енергетики України. Це результат співпраці між Міністерством енергетики України та Федеральним міністерством економіки і захисту клімату Німеччини», – йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Повідомляється, що кошти будуть надані для закупівлі енергетичного обладнання, необхідного для відновлення і ремонту українських енергетичних об’єктів.

За даними Міненерго, Німеччина вже зробила найбільший внесок до Фонду підтримки енергетики України – 129,5 млн євро. Також було надано додаткові 20 млн євро на фінансування закупівель та постачання технічного обладнання.

Увесь попередній осінньо-зимовий період війська РФ здійснювали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. Наразі атаки РФ по енергетиці не є інтенсивними. Цьогоріч Україна змогла значною мірою відновити потужності енергетики, також допоміг відновити баланс імпорт електроенергії.

Форум

XS
SM
MD
LG