Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський заявив, що Україна відповідатиме на удари РФ по об’єктах енергетики


Зеленський: «Цьогоріч не лише захищатимемося, а й відповідатимемо»
Зеленський: «Цьогоріч не лише захищатимемося, а й відповідатимемо»

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на селекторній нараді 25 жовтня йшлося, серед іншого, про підготовку України до ймовірних російських ударів по енергетичних об’єктах.

«Готуємося до ударів терористів по енергетичній інфраструктурі. Цьогоріч не лише захищатимемося, а й відповідатимемо. Ворог це добре знає. Спочатку прибрали з Криму флот, тепер переміщують і свою авіацію далі від наших кордонів», – повідомив Зеленський у Telegram.

За його словами, також на нараді йшлося про надходження техніки, боєприпасів, нові контракти й географію постачання.

«Заслухав інформацію щодо фронту. Куп’янськ, Авдіївка – важкі, в’язкі бої, але наші воїни тримають позиції», – додав він.

Раніше сьогодні повідомлялося, що війська РФ уночі завдали, зокрема, удару по об’єкту критичної інфраструктури на Хмельниччині. За даними Міненерго, через атаку по території неподалік Хмельницької АЕС пошкоджено вікна в двох корпусах. Частина споживачів на Хмельниччині – без світла.

Увесь попередній осінньо-зимовий період війська РФ здійснювали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. Наразі атаки РФ по енергетиці не є інтенсивними. Цьогоріч Україна змогла значною мірою відновити потужності енергетики, також допоміг відновити баланс імпорт електроенергії.

Форум

XS
SM
MD
LG