Доступність посилання

ТОП новини

Новотошківське не постраждало після боїв 18 лютого – голова ВЦА


Голова ВЦА Новотошківської: жоден місцевий житель не постраждав унаслідок обстрілів
Голова ВЦА Новотошківської: жоден місцевий житель не постраждав унаслідок обстрілів

Новотошківське не зазнало руйнувань після боїв 18 лютого, повідомив голова місцевої військово-цивільної адміністрації Дмитро Кондратьєв у коментарі Радіо Свобода. За його словами, жоден місцевий житель не постраждав унаслідок обстрілів: люди сховалися в підвалах, своїх домівках та місцевому бомбосховищі.

Голова ВЦА заявив, що снаряди не падали на території Новотошківського, основний удар на себе прийняли Збройні сили, які стоять за межами селища.

За словами Кондратьєва, паніки серед населення немає. Після завершення обстрілу відкрилися магазини та медпункт, усе працювало в штатному режимі.

Зранку 18 лютого штаб української воєнної Операції об’єднаних сил повідомив, що бойовики атакували позиції української армії в районі населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське та Хутір Вільний. За даними Генштабу, один український військовий загинув, троє отримали поранення, ще двоє – контузію.

Бойовики контрольованого Росією угруповання «ЛНР» звинувачують українську армію в спробі наблизитися до їхніх позицій й подальшому артилерійському обстрілі.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG