Доступність посилання

ТОП новини

Новий султан Оману продовжуватиме політику попередника – заява


Хайтам бін Тарік ас-Саїд
Хайтам бін Тарік ас-Саїд

Новий керівник Оману пообіцяв продовжувати зовнішню політику свого підтримуваного Заходом попередника султана Кабуса бін Саїда, про смерть якого було оголошено 11 січня.

Султан Хайтам бін Тарік ас-Саїд, який був міністром культури Оману, був названий наступником султана Кабуса, який помер у віці 79 років після того, як керував країною з 1979 року.

«Ми будемо продовжувати ту саму лінію, що й попередній султан, та керуватися принципами, які він затверджував у зовнішній політиці нашої країни, мирному співіснуванні між народами та людьми і добросусідській поведінці невтручання», – заявив він.

Хайтам бін Тарік ас-Саїд є двоюрідним братом Кабуса бін Саїда.

Рід ас-Саїдів правив Оманом з 18-го століття, а колись також Занзібаром, біля узбережжя Танзанії.

Султан Оману Кабус бін Саїд помер у віці 79 років після тривалої хвороби, повідомило в суботу державне інформагентство Оману. Згідно з повідомленням, він помер пізно ввечері 10 січня.

Кабус прийшов до влади в 1970 році, коли за підтримки британських радників зробив безкровний переворот, в результаті якого його батько зрікся престолу. У 1976 році Кабус одружився зі своєю кузиною, але розлучився через три роки, більше в шлюб не вступав, дітей у нього не було.

XS
SM
MD
LG