Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок агресії РФ є загиблі і поранені в кількох областях – дані ОВА


Наслідки російського обстрілу села Давидів Брід, Херсонська область, квітень 2023 року
Наслідки російського обстрілу села Давидів Брід, Херсонська область, квітень 2023 року

Щонайменше девʼятеро цивільних загинули, до 20 зазнали поранень унаслідок дій російських військових у кількох областях України.

За повідомленням голови Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, «через російську агресію шестеро людей загинули, ще троє дістали поранення». Голова ОВА не деталізує обставини, за яких загинули ці люди, але 14 травня голова Офісу президента України Андрій Єрмак писав, що «на Херсонщині вибухівка, залишена російською армією, обірвала життя пʼяти мирних жителів».

«Трагедія сталася на одному з сільськогосподарських підприємств у селі Миролюбівка Нововоронцовської громади. Вибухнув нездетонований снаряд. Наймолодшому загиблому було 27 років, найстаршому – 68», – вказував Єрмак.

На Харківщині російські військові «з артилерії, мінометів та з використанням авіації обстрілювали населені пункти Куп'янського та Чугуївського районів», написав голова ОВА Олег Синєгубов. Він нагадав, що в селі Стариця Чугуївського району загинули двоє людей.

«За 14 травня росіяни поранили сім жителів Донеччини: три в Костянтинівці, три в Кураховому і один у Дружківці», – повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

У Запорізькій області, за даними голови ОВА Юрія Малашка, є загиблий у Приморському. «В результаті ворожих обстрілів постраждало шість місцевих жителів, серед них малолітня дитина. 24-річний хлопець у вкрай важкому стані помер у лікарні», – інформує Малашко.

На Дніпропетровщині обійшлося без обстрілів, вказує голова обладміністрації Сергій Лисак.

Російські війська регулярно обстрілюють цивільну інфраструктуру прифронтових населених пунктів. Офіційно Москва заперечує обстріли цивільного населення.

XS
SM
MD
LG