Доступність посилання

ТОП новини

У Мін’юсті назвали нового очільника Лук’янівського СІЗО


Мін'юст: решту складу оновленого керівництва ізолятора мають оголосити наступного тижня
Мін'юст: решту складу оновленого керівництва ізолятора мають оголосити наступного тижня

Новим очільником Лук’янівського СІЗО в Києві став Руслан Ромашков, повідомив речник заступника міністра юстиції України Юрій Маслак «Громадському телебаченню».

Він зазначив, що це керівник Бориспільської виправної колонії №119. Решту складу оновленого керівництва ізолятора мають оголосити наступного тижня.

Він не уточнив, чи зміна в керівництві ізолятора пов’язана з інцидентом 9 серпня. Тоді колишні «торнадівці», утримувані у Лук’янівському СІЗО, чинили опір силовикам під час обшуків у їхній камері, повідомляв речник заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

Після цих подій двох «торнадівців» перевезли у колонію у місті Буча, одного у колонію Бориспільського району, екс-командира роти Руслана Онищенка етапували в колонію Білої Церкви.

У квітні 2017 року Оболонський районний суд Києва засудив до різних термінів позбавлення волі 12 колишніх бійців колишньої спецроти МВС «Торнадо» за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів у зоні бойових дій на Донбасі. Рішення оскаржили.

Читайте також: «В камерах «торнадівців» знайшли нацистську символіку та холодну зброю – Генпрокуратура»

17 червня 2015 року суд заарештував групу бійців спецроти міліції «Торнадо» в Луганській області за підозрою у скоєнні тяжких злочинів. За даними Генеральної прокуратури, досудове розслідування встановило, що командир Руслан Онищенко у період з січня до середини березня 2015 року створив злочинну організацію з числа підлеглих. Учасники злочинної групи утримували в підвалі місцевих жителів і катували їх, заявили в ГПУ.

Того ж дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо».

XS
SM
MD
LG