Доступність посилання

ТОП новини

ОГП: 16 людей загинули через удари Росії по Херсону й області 3 травня


Наслідки обстрілів Херсона, 3 травня 2023 року
Наслідки обстрілів Херсона, 3 травня 2023 року

У Херсоні й населених пунктах області внаслідок масованої атаки російських сил 3 травня загинули 16 людей, повідомив Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, зранку 3 травня російські війська почали масивно обстрілювати місто Херсон і населені пункти області. Станом на 16:30 через хаотичні обстріли і влучання снарядів по об’єктах цивільної інфраструктури в обласному центрі загинули 12 людей, близько 22 – зазнали травм різного ступеня тяжкості», – повідомили в ОГП, додавши, що дані про потерпілих оновлюються.

У прокуратурі додали, що вдень між селами Степанівка і Музиківка під російським обстрілом опинилася бригада енергетиків. «Вони лагодили електромережі після чергових атак армії РФ, щоби забезпечити людей світлом. Від отриманих травм троє працівників енергетичного підприємства загинули», – йдеться в повідомленні.

Крім того, вранці від обстрілу Дар’ївської громади області загинув чоловік.

В ОГП наголосили, що обстріли тривають.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури ведеться розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Залізничний вокзал у Херсоні опинився під обстрілом військ РФ 3 травня
Залізничний вокзал у Херсоні опинився під обстрілом військ РФ 3 травня

Влада Херсонщини 3 травня, зокрема, повідомляла про удар Росії по залізничному вокзалу і гіпермаркету «Епіцентр» у Херсоні.

Після деокупації восени минулого року Херсон практично щоденно зазнає російський обстрілів. Армія РФ все ще перебуває на лівобережжі Херсонщини, звідки завдає ударів по деокупованих територіях півдня України.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

XS
SM
MD
LG