Доступність посилання

ТОП новини

Військового РФ засудили до 12 років в’язниці за знущання над жителями Київської області – ОГП


Його визнали винним у порушенні законів і звичаїв війни
Його визнали винним у порушенні законів і звичаїв війни

Російського військового засудили до 12 років позбавлення волі за знущання над цивільними жителями Київської області, які намагалися евакуюватися, повідомив 30 березня Офіс генерального прокурора.

Його визнали винним у порушенні законів і звичаїв війни.

«Прокурори у суді довели, що на початку березня 2022 року під час окупації військами РФ населених пунктів поблизу міста Києва, перебуваючи поблизу села Бузова Києво-Святошинського району Київської області, засуджений вчиняв протиправні дії стосовно цивільного населення. Військовий РФ, будучи у стані алкогольного сп’яніння та, погрожуючи вогнепальною зброєю, зупинив автомобіль у складі автоколони цивільного населення, яке намагалося евакуюватися із зони бойових дій», – йдеться в повідомленні.

«Він наказав подружжю вийти з автівки та примусив чоловіка зняти одяг вище пояса. Принижуючи його людську гідність, окупант вдарив потерпілого прикладом по голові та хотів вистрелити в нього. Проте, не зробив цього з причин, що не залежали від його волі», – додали в прокуратурі.

Судовий розгляд відбувся у порядку спеціального судового провадження. Імені військового в ОГП не наводять.

  • Від початку повномасштабної війни Росії проти України зареєстровано понад 68 тисяч воєнних злочинів російських військових та 952 факти застосування заборонених засобів ведення війни, повідомив на брифінгу 23 лютого генеральний прокурор України Андрій Костін. За його словами, реальна кількість злочинів набагато вища, оскільки немає доступу до територій, які досі в окупації.
  • Генпрокурор України стверджує, що «знищення цивільного населення України – навмисна стратегія Росії». За його словами, вона включає вбивства, тортури і сексуальне насильство, які вчиняються щодо тих, хто ідентифікує себе як українець, а також депортацію дітей, обстріли критичної інфраструктури та інше.

XS
SM
MD
LG