Доступність посилання

ТОП новини

ВАКС просить Німеччину вручити Онищенку повістку


Підготовче судове засідання у справі Онищенка призначене на 10:00 4 травня
Підготовче судове засідання у справі Онищенка призначене на 10:00 4 травня

Вищий антикорупційний суд України попросив правоохоронні органи Німеччини вручити повістку на судове засідання колишньому нардепу Олександру Онищенку.

«ВАКС направив запит про надання міжнародної правової допомоги до ФРН, а саме про вручення повістки про виклик в судове засідання обвинуваченого у справі «газових схем», якого затримали наприкінці минулого року у Німеччині. Відповідне рішення колегія ВАКС прийняла 23 січня 2020 року. Так само, наразі ВАКС очікує на рішення ФРН щодо видачі затриманого обвинуваченого в Україну», – мовиться у повідомленні ВАКС

Підготовче судове засідання у справі Онищенка призначене на 10:00 4 травня.

Ексдепутат Олександр Онищенко втік з України влітку 2016 року. НАБУ називає його організатором корупційної схеми, пов’язаної з видобутком та продажем природного газу в рамках співпраці з ПАТ «Укргазвидобування». У липні 2018 року Національне антикорупційне бюро повідомляло про завершення досудового розслідування щодо Онищенка. За версією слідства, він причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013 по 2016 рік. Збитки підприємству «Укргазвидобування» оцінюються в більш ніж 740 мільйонів.

Загалом слідство встановило причетність до участі у так званій «газовій справі» Онищенка близько 30 осіб.

XS
SM
MD
LG